duminică

Dieta si detoxifierea cu pepene rosu


Pentru ca suntem in plin sezon estival, consider ca Dieta cu pepene rosu este cura de slabire cu efecte atat in slabire, deci pierderea kilogramelor in plus, cat si in detoxifiere, pentru curatarea organismului, ce poate fi facuta de orice persoana. Indiferent de varsta, sex sau ... greutate corporala! :)

Pepenele rosu, un aliat de incredere in cura se slabire, este un aliment format 90% din apa, avand un continut de zaharuri menit a-ti asigura energia pe tot parcursul unei zile.

Deosebit de gustos, pepenele rosu poate deveni nu doar o gustare perfecta pentru vara, ci si un real ajutor in eliminarea toxinelor si in pierderea kilogramelor. Pepenele rosu reprezinta o bogata sursa de vitamine, calciu, potasiu, fier si aminoacizi, dar si o arma de nadejde in lupta cu gradele Celsius. O dieta cu pepene rosu ajuta chiar si la combaterea anxietatii, a stresului, atacurilor de panica.

Enzimele si acizii organici continuti de pepene rosu se gasesc mai ales in apropierea cojii si sunt cele responsabile pentru efecte de dezintoxicare puternica. Pepenele este si un foarte bun antioxidant (contine licopren), prevenind cancerul, tumorile de la nivelul esofagului, a tractului urinar si a prostatei.

Mai mult, pepenele rosu actioneaza in vederea unui tratament pentru acnee, gratie puterii acestui aliment de a conferi un volum ridicat de apa si de a detoxifia organismul. Se poate aplica si extern, pe zonele afectate, in masti homemade pentru ten gras.

Miezul pepenelui rosu contine 95 la suta apa, ceea ce il recomanda si in tratamentul afectiunilor rinichilor si ale intregului aparat urinar. Pepenele rosu contine foarte putin sodiu si cantitati reduse de potasiu, motiv pentru care dieta cu pepene rosu este indicata pentru reducerea cantitatii de sodiu din organism, cu urmari benefice asupra inimii, cat si a sistemului imunitar.

Dieta cu pepene rosu

Dieta se tine pe parcursul unei saptamani si este indicata, tuturor. NU este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau pietre la rinichi!

Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata pentru cura.

La sfarsitul celor sapte zile vei pierde in jur de 5 sau chiar 6 kilograme, in functie de greutatea initiala si de strictetea cu care respecti urmatoarele reguli la dieta:

In timpul dietei cu pepene rosu sunt permise urmatoarele alimente:
carne de pui
carne de peste
carne slaba de vita
supe
legume
branza de vaci si iaurt
oua fierte
pepene rosu sau galben

Poti bea ceaiuri de slabit si cafea neindulcite, sucuri naturale din fructe si multa apa. Precum si in cazul altor diete, iti recomand sa stai departe de caloriile din alcool.
Avand aceste indicatii, iti poti ajusta singura caloriile consumate la fiecare masa si sa iti planuiesti un regim alimentar in care sa consumi in jur de 800-1000 de calorii pe zi. Include felii de pepene rosu pentru gustari intre mese sau la cina. Incearca un regim alimentar util - dieta cu pepene rosu!

Dieta propriu-zisa are 2 etape: 
  • prima etapa, in care consumi numai pepene rosu pe toata durata zilei si 
  • a doua etapa, in care mentii o dieta echilibrata si continui sa scazi in greutate.
Etapa 1: face parte din categoria mono-dietelor, adica trebuie sa consumi acelasi aliment pe toata durata zilei. Aceasta etapa nu trebuie sa dureze mai mult de 5 zile si ai voie sa consumi un maxim de 3 kilograme de pepene in fiecare zi. Partea cea buna este ca in cele 5 zile elimini toate toxinele si apa in exces din organism si poti slabi pana la 3-4 kilograme.

Etapa a doua: este o continuare a celor 5 zile numai cu pepene rosu si are rolul de a-ti stabiliza organismul. Iar kilogramele continua sa scada fara efort. 
Etapa a doua consta in trei mese principale, si o gustare intre micul dejun si masa de pranz. Iti dam mai jos meniul complet.

  • mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte sau o felie de paine integrala cu o felie subtire de branza.
  • Gustare: cateva felii de pepene rosu
  • Pranz: 200 de grame de peste, pui sau vita la gratar cu garnitura de salata asortata. Asezoneaza salata cu o lingura de ulei de masline, care ajuta foarte mult digestia.
  • Cina: pepene rosu la discretie
La sfarsitul celor 15 zile o sa fii mai slaba cu pana la 6-7 kilograme. Dieta cu pepene rosu este un mod sanatos de a pierde in greutate, dar atentieNU este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau pietre la rinichi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină