Dieta de post

     Dieta de post reprezinta un tip de dieta foarte "lejera",daca o dieta poate fi numita lejera, care ajuta la eliminarea surplusului de kilograme si care include in mare parte restrictiile impuse de post, de aici si denumirea dietei. 

      Dieta de post prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii demonstrate prin studii stiintifice, la fel cum se intampla si in regimul de o zi cu fructe sau legume.
      Dieta de post elimina toxinele din organism prin cresterea ratiei de antioxidanti, precum si prin consumul de alimente proaspete, neprocesate. De asemenea, s-a demonstrat ca aceste doua tipuri de posturi sporesc longevitatea si previn cu peste 15% aparitia aterosclerozei, cu urmarile sale: tensiune arteriala marita,boli cardiovasculare, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale. 

       Cum se tine Dieta de Post?
      Dieta de post se tine doua saptamani pe an, iar regimul cu o zi de post consta in stabilirea unei zile pe saptamana in care se mananca fie numai fructe, fie numai legume, dar toate in stare cruda, fara condimente sau alti aditivi, avand grija ca in acele zile sa se consume peste 2 litri de apa,  dar nu de alt lichid! Se recomanda doar apa plata!
       Dieta de Post
cuprinde trei etape:
     I. Etapa de acomodare
      
Etapa de acomodare dureaza doar trei zile si consta in eliminarea din alimentatie 
a tuturor produselor grase, de origine vegetala sau animala. Astfel uleiurile, untul, margarina, carnea grasa de porc, mezelurile, carnatii, branzeturile si lactatele grase (in special cascavalul si smantana, dar si branza de oaie) trebuie scoase din alimentatie.



      II.Etapa de post

     
Aceasta etapa dureaza 7 zile, timp in care se vor consuma numai legume si fructe crude, sucuri de fructe si legume facute in 
casa si apa. Atentie insa, mesele de legume se vor lua la o ora diferenta de cele de fructe, singurul fruct care se poate alatura legumelor fiind marul (se poate combina cu orice) si singura leguma care se poate combina cu orice (tip de aliment) este morcovul. 

       Puteti avea cate mese doriti, dar fara a face exceptie de la reguli.

       III.Etapa de revenire
      
Aceasta etapa dureaza patru zile si onsta in reintroducerea alimentelor in regimul alimentar. In prima zi se incepe cu cerealele (paine, cereale integrale cu sucuri naturale, produse de panificatie etc). 
      In urmatoarea zi se introduc lactatele, apoi in ziua urmatoare carnea slaba, ca in ultima zi sa se introduca ouale (daca doriti!), cafeaua si unele dulciuri, de preferat cu un continut sarac in grasimi. 

                                   
            Cateva precizari:    
     Cine nu poate renunta la cafea poate bea fara zahar, dar  se recomanda ceaiul de fructe. Cel verde numai cine il poate suporta!
     Regimul este greu, dar nu imposibil si extrem de eficient!
     Pentru cineva care tine post in mod natural poate fi un pic mai accesibil.
     Aceasta dieta microbiotica se tine numai o data pe an si are un avantaj deosebit, si anume, acela ca nu se recupereaza kilogramele pierdute (evident ca nu si daca ne aruncam pe mancare multa si caloric bogata).

Totalul afișărilor de pagină