duminică

Cum sa slabesti cu… Dieta de 17 zile a lui Mike Moreno! (video explicat)

Dieta de 17 zile a lui Mike Moreno


Consumerismul ne curge prin vene. Trei sferturi din lucrurile pe care le-am cumparat si le folosim aproape zilnic ne sunt inutile. Dupa ce ne echipam cu doua sifoniere de haine si ne facem toate poftele din punct de vedere culinar (asta mai ales de sarbatori), ne asezam frumusel in fata oglinzii si ne vaitam ca blugii nu ne mai incap si sacoul nu mai vine bine pe noi. Ce e de facut atunci? Sigur, prima idee e sa ne asezam pe canapea cu o
inghetata si sa ne plangem de mila. Dar pentru ca acum suntem femei moderne, pe picioarele nostre, chiar mai puternice decat barbatii, ne gandim ca trebuie sa actionam rapid si sigur. Prima si cea mai simpla solutie care ii vine in cap unei femei in aceasta situatie este o dieta drastica, dar care o poate scapa usor de kilogramele in plus.

Sa ne infometam nu e bine. Sa slabim prea repede nu e bine. Sa nu facem sport deloc nu e bine. Sa mancam dupa 6 nu e bine. Sa cautam retete de slabit pe internet nu e bine (pentru ca fiecare are alt tip de organism si nu avem de unde sa stim ce ni se potriveste). Sa luam pastile de slabit nu e bine. Auzim de la prietene de tot soiul de diete care lor le-au mers si cand le tinem ramanem dezamagite. Sa incercam si ce apare mai nou? Uite, dieta asta de 17 zile, de exemplu? Functioneaza? E ok pentru organism? Dr. Phil zice ca da… Mary Hartley, director de nutritie la Calorie Count spune ca nu exista nici o dovada stiintifica in favoarea eficacitatii prelucrarii ciclice a caloriilor si al efectului acesteia asupra metabolismului.



Inca de anul trecut, dieta de 17 zile, lansata de dr. Michael Rafael Moreno, face ravagii peste Ocean, unde a devenit un adevarat fenomen „viral” pe internet. Pe Facebook, dieta are peste 50.000 de fani, fiind preluata rapid in emisiuni TV extrem de populare si in publicatii destinate celor care vor sa slabeasca. Fara doar si poate, dieta de 17 zile este din ce in ce mai populara si la noi, asa ca ne-am propus sa-ti dam toate detaliile care te intereseaza!

Desi intotdeauna parerile sunt impartite, la fel sunt si rezultatele. Haideti sa descoperim impreuna

In ce consta Dieta de 17 zile ?

Daca dietele in care se abordeaza acelasi regim alimentar in fiecare zi sunt plictisitoare, dieta de 17 zile cu siguranta nu va fi asa, deoarece urmeaza un principiu complet diferit.
Dieta de 17 zile este compusa de fapt din trei etape (cicluri), fiecare cu o durata de 17 zile, la care se adauga un al patrulea stadiu, de intretinere, pe termen lung. Indiferent daca o persoana doreste sa piarda 5 sau 15 kilograme, acest plan o poate ajuta sa slabeasca fara sa se suprasolicite metabolismul. 
In ciuda denumirii dietei, nu se vor pierde cu usurinta kilogramele si nici nu se va mentine, cu usurinta, greutatea, mai ales dupa primele 17 zile. Alternanta dintre primul si al doilea ciclu ar putea preveni monotonia, dar aceasta este mai ales o strategie prin care se reduce numarul de calorii si se consolideaza planul de dieta. 
De altfel, si acest regim alimentar contine principii fundamentale ale tuturor strategiilor dietetice de succes: numar scazut de calorii, consum de alimente sanatoase, nivel redus de glucide, alcool si amidon rafinat la care se adauga exercitii fizice regulate. Acestea sunt sfaturi valoroase care vor conduce la obtinerea rezultatelor vizate, implicit o greutate optima. 
Se va manca sanatos si daca este necesar, este indicata administrarea unui supliment de multivitamine, o data pe zi, pentru a umple golurile nutritionale ale dietei de 17 zile, pentru controlul greutatii pe termen lung. 

Cum functioneaza?

Cei care aleg aceasta dieta, vor fi nevoiti sa renunte la mancarea de tip fast-food, dulciuri, cereale rafinate si la multe alte alimente nesanatoase inca din primul ciclu. Aceasta faza este conceputa pentru detoxifiere, imbunatatirea functiei sistemului digestiv, diminuarea nivelul de zahar din sange, pentru a stimula arderea grasimilor si a reduce nivelul de lipide (grasime) din organism. 

In ciclul 2, metabolismul este resetat prin scaderea si apoi cresterea aportului de calorii consumate, fiind stimulata arderea continua a grasimilor. 

Ciclul 3 implica un plan de masa destul de lejer, iar alimentele sanatoase sunt reintroduse in cantitati suficiente, fiind permisa chiar si o bautura alcoolica pe zi. Scaderea in greutate va fi incetinita, totusi, daca nu se va renunta la alcool sau nu se vor face exercitii fizice (aerobice). 


Presupunand ca o persoana va respecta intocmai dieta si va slabi asa cum isi doreste, in ciclul 4 va incerca sa-si intretina conditia atinsa. In caz contrar, se va reveni la ciclul 2 sau 3 pana cand se va ajunge la obiectivul dorit privind numarul de kilograme. 

Recompensa strategica o reprezinta bonusul din faza finala a dietei, atunci cand sunt permise alimentele preferate, la sfarsit de saptamana. Celor care respecta dieta li se permite sa consume pana la trei mese favorite pe parcursul weekendului. 

Cei care vor alege aceasta dieta sunt incurajati sa manance zilnic micul dejun, cat mai multe salate, sa se hraneasca cat mai sanatos (mustar in loc de maioneza, de exemplu), portiile sa fie mici si dese, sa consume cel putin 2 litri de apa pe zi si sa mestece cu atentie fiecare aliment. 

Numarul de fructe din cadrul meselor, va fi cat mai mic, dupa ora 14, intrucat dupa acest interval de timp se ard cu dificultate caloriile rezultate in urma consumului acestora. Totusi, expertii nutritionisti considera ca ceea ce conteaza in mod principal este numarul total de calorii consumate, nu ora din zi sau tipul de alimente. De asemenea, important este ca din stilul de viata al unei persoane sa nu lipseasca alimentele sanatoase si activitatea fizica. Se vor evita produsele alimentare prelucrate! 

Unii specialisti considera ca metabolismul nu poate fi pacalit printr-o dieta cu un numar scazut de calorii, dar planurile dietetice care contin alimente sanatoase, cu putine calorii, reprezinta o abordare ideala pentru reducerea numarului de kilograme. 

Pierderea in greutate are loc, de fapt, in cazul acestei diete, nu datorita confuziei metabolismului ci a consumului zilinic a maxim 1200 calorii. De asemenea, eliminarea apei din organism (din prima faza) este un proces de scurta durata si va inceta odata ce carbohidratii vor fi reintrodusi in dieta. De asemenea, nu trebuie neglijat ca persoanele care fac exercitii fizice cu regularitate au nevoie de mai multe calorii (pe care le vor obtine mai ales prin consumul de carbohidrati pe parcursul acestei diete).
De ce e recomandat sa incerci dieta de 17 zile?
Primul avantaj al acestei diete americane este faptul ca nu te plictiseste. Chiar daca primele trei faze dureaza 51 de zile, exista diversitate, iar schimbarea regulata a meniului iti ofera o anumita satisfactie, spre deosebire de regimurile interminabile, in care trebuie sa mananci mereu acelasi tip de mancare. 

Cati dintre voi nu au incercat un regim monoton – precum cel cu supa de varza -, iar dupa cateva zile simteati ca nu mai suportati gustul? 

Dieta de 17 zile pare ca rezolva aceasta problema intr-un mod sanatos, insa iti trebuie determinare si o motivatie puternica pentru a o parcurge. 
Un alt punct forte este slabirea rapida intr-o prima instanta, ce te motiveaza cu siguranta si te face sa-ti doresti sa continui. Dupa aceea, te obisnuiesti sa mananci sanatos, iar schimbarea in bine se vede pe termen lung. 

Ce dezavantaje exista daca tii dieta de 17 zile?

Trebuie sa-ti spun de la bun inceput ca prima parte este grea. In primele 17 zile, vei manca doar aproximativ 1.200 de calorii pe zi, ce provin din alimente precum iaurt, carne slaba, anumite legume, putine fructe si un strop de grasimi bune (ulei de masline sau ulei de seminte de in). Ciclul al doilea este asemanator, doar ca se ajunge la 1.500 de calorii pe zi – plus doua portii de carbohidrati lenti.

Una dintre regulile dietei de 17 zile este sa nu mananci fructe sau carbohidrati dupa ora 14:00. Dr. Mike sustine ca in aceasta parte a zilei organismul nu mai are capacitatea sa digere carbohidrati, dar nu toti nutritionistii sunt de acord cu el. Pana la urma, savantii au nevoie de mai multe studii pentru a afla daca teoria este sau nu corecta, insa aceasta dilema nu este un impediment major in a urma aceasta dieta.

Spre deosebire de numeroasele programe de slăbire bazate pe înfometare, Dieta de 17 zile a doctorului Mike Moreno se bazează pe metode dovedite pentru a te ajuta să slăbeşti – şi încă definitiv –, indiferent dacă vrei să dai jos 5 sau 50 de kg. 

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus rapid, eficient şi durabil, aceasta este cartea de care ai nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină