Consumerismul ne curge prin vene. Trei sferturi din lucrurile pe care le-am cumparat si le folosim aproape zilnic ne sunt inutile. Dupa ce ne echipam cu doua sifoniere de haine si ne facem toate poftele din punct de vedere culinar (asta mai ales de sarbatori), ne asezam frumusel in fata oglinzii si ne vaitam ca blugii nu ne mai incap si sacoul nu mai vine bine pe noi. Ce e de facut atunci? Sigur, prima idee e sa ne asezam pe canapea cu o inghetata si sa ne plangem de mila. Dar pentru ca acum suntem femei moderne, pe picioarele lor, chiar mai puternice decat barbatii, ne gandim ca trebuie sa actionam rapid si sigur. Prima si cea mai simpla solutie care ii vine in cap unei femei in aceasta situatie este o dieta drastica, dar care o poate scapa usor de kilogramele in plus.
Sa ne infometam nu e bine. Sa slabim prea repede nu e bine. Sa nu facem sport deloc nu e bine. Sa mancam dupa 6 nu e bine. Sa cautam retete de slabit pe internet nu e bine (pentru ca fiecare are alt tip de organism si nu avem de unde sa stim ce ni se potriveste). Auzim de la prietene de tot soiul de diete care lor le-au mers si cand le tinem ramanem dezamagite. Sa incercam si ce apare mai nou? Uite, dieta asta de 17 zile, de exemplu? Functioneaza? E ok pentru organism? Dr. Phil zice ca da… Mary Hartley, director de nutritie la Calorie Count spune ca nu exista nicio dovada stiintifica in favoarea eficacitatii prelucrarii ciclice a caloriilor si al efectului acesteia asupra metabolismului.
In ce consta Dieta de 17 zile?
Desi intotdeauna parerile sunt impartite, la fel sunt si rezultatele. Haideti sa descoperim impreuna in ce consta Dieta de 17 zile.
In primul rand, este alcatuita numai din alimente sanatoase, deci este echilibrata si nutritiva. Elementele cheie sunt carnea slaba, legumele, fructele si cerealele integrale. Daca o urmezi “ca la carte” zilnic, o sa ai parte de o nutritie echilibrata.
Un alt lucru care iti usureaza dieta este faptul ca nu ai calorii de numarat, alimente speciale de cumparat, schimbari de facut si… nu e deloc complicata! Factorii determinanti pentru a o urma sunt deci – sanatoasa si simpla.
Cea mai grea parte a dietei – restrictiile la dulciuri!
Ideea de baza: nutritia in cicluri si decalarea caloriilor; scopul este de a incurca sistemul metabolic.
Cum functioneaza?
Timp de 17 zile, trebuie sa-ti ajustezi modul de nutritie, schimband intre ele combinatiile de grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati.
Patru cicluri:
Dieta este impartita in patru cicluri, fiecare dintre acestea prezentand o modalitate de slabire diferita.
CICLUL 1: Accelereaza! Incurajeaza pierderea rapida in greutate, detoxifierea si arderea grasimilor.
CICLUL 2: Activeaza! Reseteaza metabolismul.
CICLUL 3: Atinge-ti scopul! Te ajuta sa-ti schimbi obiceiurile de nutritie si sa te inveti cand si cum sa mananci carbohidrati.
CICLUL 4: Reusita! O combinatie a primelor trei cicluri. In weekend-uri poti manca orice doresti.
In primul ciclu, Ciclul Accelerat, poti manca orice cantitate de carne slaba (pui, peste, curcan), proteine usoare (oua) si legume detoxifiante (sunt listate in carte). La acestea se adauga 2 fructe fibroase (mere de exemplu).
Trebuie de asemenea consumate doua portii de alimente probiotice precum iaurtul, chefirul, laptele batut (jumatate de cana fiecare portie) si o portie de grasime buna (folosita in salate sau pentru gatit).
Nu trebuie sa numeri nimic in afara de cele 2 fructe zilnice, cele 2 portii de alimente probiotice si cantitatea de grasime folosita in mancare. Asta e tot!
O zi normala din Ciclul Accelerat
Mic dejun: doua oua sau patru albusuri de oua pregatite fara ulei sau o portie de iaurt; un fruct; o ceasca de ceai verde
Pranz: orice cantitate de peste, carne de pasare sau oua ori legume detoxifiante si o portie de iaurt sau lapte batut
Cina: orice cantitate de peste sau pui si legume
Gustari: al doilea fruct din ziua respectiva (care trebuie neaparat mancat inainte de ora 14.00) sau al doilea iaurt din ziua respective
Prima etapa te ajuta sa slabesti repede, iar restul de trei sunt pentru a regla organismul. Ne vedem peste 17 zile cu detalierea Ciclului 2: Activarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu