joi

Dieta cu ... Pomelo ! - dieta de 10 zile

     Pomelo este un fruct mare care face parte din familia citricelor, considerandu-se a fi o combinatie intre portocala si grapefruit. Pentru ca este plin de vitamine si minerale si 100 de grame de fruct contin doar 40 de calorii, pomelo este folosit cu succes si in curele de slabire si detoxifiere.

         Pomelo – beneficii pentru sanatate

     Pomelo este considerat a fi cel mai zemos fruct dintre citrice, avand o mare cantitate de apa. De asemenea pomelo mai contine vitamine precum A, vitamina E, vitamina C in mare cantitate, vitamine din complexul B, dar si minerale precum fier, calciu, litiu, seleniu, zinc, magneziu, potasiu, sodiu etc. Printre beneficiile fructului pomelo, se pot enumera urmatoarele:
- Scade colesterolul si previne ateroscleroza;
- Mobilizeaza grasimile din depozite;
- Tonifica organismul, fiind util in combaterea starilor de oboseala;
- Este un bun energizant;
- Imbunatateste functiile sistemului nervos, fiind indicat pentru cei cu un consum intelectual mare;
- Este usor afrodiziac, creste libidoul;
- Are un continut mare de acid folic, fiind folositor mai ales persoanelor cu anemie sau femeilor care doresc sa ramana insarcinate ori au deja o sarcina;
- Previne anemia atat prin continutul de fier, cat si prin acela de acid folic si vitamina B12;
- Detoxifica organismul;
- Previne cancerul prin continutul ridicat de antioxidanti;
- Creste imunitatea organismului
etc.

  Cura de slabire si detoxifiere cu pomelo - poate fi tinuta o singura data in fiecare anotimp. Nu se recomanda sa fie tinuta consecutiv!

    Cu o saptamana inainte de inceperea curei cu pomelo se scot din alimentatie, urmatoarele alimente: preparatele prajite, mezelurile,  alimentele cu un continut ridicat de grasimi: unt, smantana, margarina, cascaval, branzeturi grase, carne grasa si alte grasimi animale!

    De asemeni vor fi eliminate din alimentatie dulciurile si preparatele de patiserie,sucurile si ceaiurile din comert si zaharul!

    Se vor consuma: cereale cu lapte, legume crude, ou fiert si branzeturi slabe dimineata, la pranz supe si carne la gratar, fiarta sau la cuptor cu garnitura de legume gatite.
    Se prefera doar carne de pui, peste sau curcan si fructe de mare. Pana seara se consuma doar iaurturi si fructe, iar la cina aveti voie branzeturi, supe, salate de legume, peste sau fructe de mare.
     
     Dieta propriu-zisa urmareste urmatorul program:

  1. In primele doua zile se inlocuieste micul dejun din perioada pregatitoare cu un fruct pomelo! Daca nu-l puteti consuma pe tot, se recomanda sa il consumati pana la masa de pranz.
  2. In urmatoarele doua zile se inlocuieste si cina cu o jumatate de fruct pomelo.
  3. In urmatoarele doua zile se consuma doar pomelo, nu mai mult de patru fructe pe zi!
  4. In urmatoarele doua zile se reintroduc alimentele din perioada pregatitoare, insa doar la masa de pranz!
  5. In urmatoarele doua zile se inlocuieste si cina, urmand ca in zilele de la pasul 6 sa se inlocuiasca si micul dejun.
  6. Urmeaza din nou o saptamana cu alimentatie precum cea din saptamana pregatitoare.
       Cum  puteti consuma pomelo?
      Multi dintre voi ati intreba asta. Fructul poate fi consumat deopotriva proaspat sau sub forma de suc! Pulpa de fruct se poate adauga in salatele de fructe. iar coaja se poate adauga (dar in cantitati mici) in prajituri pentru mai multa savoare. 
       Cateva sfaturi!
      Inainte de a pregati sucul de pomelo, tine-ti fructul la temperatura camerei pentru a-si lasa mai multa zeama. Apoi curatati-l de coaja si taiati-l in cuburi. Daca sucul vi se pare un pic cam acru, puteti adauga un strop de miere, dar numai un strop!
         FOARTE IMPORTANT!
                      Inainte de a urma o dieta, cereti sfatul medicului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină