marți

Dieta pentru par sanatos!


Toate problemele parului pot fi inlaturate printr-o ingrijire adecvata, o dieta sanatoasa, odihna si putin sport. Din pacate insa majoritatea produselor de ingrijire a parului contin si aditivi toxici, iar produsele de coafat si cele de vopsit sunt ca o adevarata otrava pentru firele de par.

      De aceea specialistii sugereaza vopsirea naturala a parului (de fapt o nuantare), precum si folosirea mastilor naturale pentru par.

                                                 
Dieta pentru par sanatos

      Parul odata degradat nu mai poate fi reinviorat, de aceea acesta se tunde de la lungime de unde a inceput sa se degradeze. Din pacate insa tunsul nu rezolva orice problema, spre exemplu parul gras sau prea uscat ori caderea parului sau rarirea acestuia sunt probleme care nu sunt inlaturate prin tundere. Practic foarfecele este indicat doar cand parul este degradat si varfurile sunt despicate. Pentru toate celelalte probleme ale parului “salvarea” consta intr-o dieta adecvata si in aplicarea mastilor naturale.
      Stiati ca ultimii nutrienti din sange sunt cedati pielii, unghiilor si parului? De aceea cea mai neimportanta carenta va afecta furmusetea pielii, a unghiilor si a parului, astfel ca atunci cand aveti unghii fragile, piele uscata sau probleme cu parul trebuie sa stiti ca reprezinta un semnal al corpului privind carentele nutritionale, fiind practice un indemn sa consumati mai multe lactate, fructe si legume crude.

      Pentru a vedea efectele alimentatiei asupra parului trebuie sa fiti rabdatoare, acestea incap sa apara la aproximativ doua saptamani de la urmarea sfaturilor noastre, spre exemplu parul nu mai cade la fel de des. In ceea ce priveste vitalizarea parului si reglarea secretiei de sebum (par uscat sau gras), efectele se vad duoa 3-4 saptamani.

      Fructele
      Fructele sunt o sursa principal de vitamine si energie pentru cresterea parului. Daca veti introduce in regimul vostru alimentar cinci fructe pe zi, dupa o luna veti observa efectele vizibile asupra parului, unghiilor si pielii. Este recomandat sa nu consumati acelasi tip de fructe in fiecare zi. Daca alegeti strugurii, sunt suficienti doi chiorchini, iar daca alegeti pepenele, o felie de pepene pe zi este suficienta (galben sau rosu), iar pentru ananas, doua trei felii sunt de asemenea suficiente.

      Legumele
      Legumele sunt utile prin continutul ridicat de minerale, dar si vitamine. Magneziul, zincul, fierul, sodiul etc. sunt importante pentru a stimula cresterea si regenerarea parului, avand efect de vitalizare si indesire a parului (precum fructele). Se recomanda cateva legume crude pe zi (de exemplu morcov, guliile, salata, varza, rosie, castravete sau salate de legume).

       Fructele de mare si pestele
      Fructele de mare contin mult zinc, dar si protein importante pentru cresterea parului. Pestele de asemenea contine aminoacizi importanti pentru formarea structurii parului, dar si acizi grasi importanti pentru reglarea secretiei de sebum a scalpului. Astfel, pentru a creste un fir gros si sanatos este nevoie de aminoacizi pentru a constitui proteinele parului, iar pentru a elimina problemele de par uscat sau gras este nevoie de o reechilibrare a secretiei de sebum de la nivelul scalpului.
      Lactatele
     O cana cu lapte pe zi (eventual la ceasca de cafea), cateva felii de branza si un iaurt sunt suficiente nu doar pentru sanatatatea parului, cat si pentru intregul organism. Lactatele contin grasimi bune, precum si proteine si calciu, un mineral important in activitatea oricarei celule din organism. Prin consumul de lactate sunt stimulate cresterea si regenerarea parului.

     Urmand aceste mici sfaturi nu veti creste in greutate! pentru ca aceste alimente au fie in continut caloric scazut (lactatele, fructele de mare si pestele), fie au calorii negative (adica organismul consuma mai multe calorii pentru a metabolize aceste alimente decat aportul caloric al acestor alimente – fructe si legume). 
      Sursa: Kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină