marți

Dieta Ideala pentru Sarbatori! - Dieta pofticiosilor


     In Luna Cadourilor ne place sa ne rasfatam gusturile cu cozonaci, preparate alimentare grase, dulciuri si mese copioase alaturi de cei dragi! Dar ce facem cu surplusul de kilograme?

     Daca unii mai respecta inca Postul Craciunului, totusi sunt numeroase persoane care nu o fac! 
Si cum magazinele sunt deja pline de bunatati, cine mai asteapza Ziua de Craciun pentru a se infructa din ele? Stim ca in luna decembrie incepe razboiul cu poftele...

     De aceea va propun o 
dieta special creata pentru pofticiosi, renumita in randul vedetelor de la Hollywood, dieta care permite consumul oricarui aliment, dar are un secret...

         Dieta Pofticiosilor
 

     Asa cum am precizat mai sus, dieta pofticiosilor permite consumul tuturor alimentelor!

     Asadar, aveti voie sa mancati orice va face pofta, la orice ora doriti, dar nu aveti voie sa consumati mai mult de un pahar de bautura alcoolica o data la doua zile!!!

     Singura conditie a acestiei diete atat de permisive este: desi puteti manca orice, nu aveti voie sa consumati mai 

mult de o lingura din orice preparat. Fie dintr-o prajitura, fie de cartofi prajiti sau o bucatica de friptura sau de cozonac, dar ca volum sa nu depaseasca o lingura!!!
      
Care este principiul pe care se bazeaza aceasta dieta?

     Aceasta dieta asigura un aport variat de nutrienti, dar in cantitate mica! De asemenea pentru  ca introduceti mai mereu in stomac alimente, dar in cantitate foarte mica, centrul satietatii va fi stimulat, astfel ca nu veti mai resimti senzatia de foame. Pentru ca stomacul este des alimentat, aciditatea gastrica scade – un alt aspect ce duce la diminuarea poftei de mancare. 

     Dieta este foarte simpla, 
usor de urmat si in general nu prezinta contraindicatii, dar este bine sa cereti sfatul medicului de familie sau nutritionistului inainte de a incepe orice program alimentar!

    In final,daca ti-ai propus sa arati demential cu ocazia sarbatorilor de iarna, declara de acum razboi kilogramelor care te supara! Pune in aplicare cele 7 sfaturi pe care ti le ofer pentru a te simti bine in pielea ta! Si fa asta cu ajutorul armelor secrete pe care le detii:

  • voinţa
  • atenţia sporită la ceea ce mănânci
  • sportul.
      1. Redu numărul caloriilor
Restricţionează caloriile în fiecare zi. Încearcă să consumi în fiecare zi mai puţin cu 200 de calorii apelând la multe legume, fructe (însă fără să exagerezi cu ele!) în defavoarea dulciurilor şi a grăsimilor nesănătoase.
   
   2. Fibrele menţin senzaţia de saţietate
Alege alimentele bogate în fibre care ţin de foame mai mult timp. Astfel vei simţi sezanţia de saţietate o perioadă mai lungă din zi. Cele mai bune surse de fibre sunt cerealele integralenucile, caisele, smochinele, prunele, fasolea uscată, mazărea, lintea, năutul de orice fel.
     3. Trei mese principale şi două gustări pe zi
Respectă orele celor 3 mese principale care sunt obligatorii, plus două gustări. Porţiile trebuie să fie mici, astfel vei împiedica apariţia senzaţiei de foame care este greu de stăpânit dacă alegi să mănânci doar la prânz.
      4. Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei
Cercetările arată că persoanele care iau micul dejun zilnic tind să aibă obiceiuri alimentare mai sănătoase, să-şi îmbunătăţească performanţele cognitive şi să realizeze un mai bun control al greutăţii corporale, cu risc mai mic de apariţie a obezităţii. Caloriile ingerate dimineaţa vor fi "arse" în timpul dimineţii, aşadar, un mic dejun bogat în alimente cu o densitate calorică mare (grăsimi, carne, ouă) nu face decât să ofere energie cu o stare de confort.
     
     5. Nu te înfometa!
Poate ai recurs la acest tip de regim în trecut şi te-ai lămurit pe propria piele că este de-a dreptul inutil. Nu rezolvi problema decât pe moment, pentru că odată ce vei ajunge la greutatea dorită şi începi să mănânci normal, te vei trezi din nou cu kilogramele de care te credeai scăpată. În plus, acest tip de regim urmat pe o perioadă mai lungă poate să declanşeze numeroase probleme de sănătate.
     6. Nu evita grăsimile!
Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Ştiu, peste tot se vorbeşte să reduci grăsimile în timpul dietei, însă doar pe cele rele/saturate pe care le găseşti în aproape orice produs pe care îl cumperi din comerţ şi în cele de patiserie. La acestea trebuie să renunţi pe cât posibil, însă nu şi la grăsimile sănătoase din nuci, avocado, ulei de măsline sau alt tip de ulei presat la rece, seminţe de floarea soarelui crude, migdale, nuci braziliene, peştele gras.
      7. Nu uita să faci mişcare măcar o dată la două zile!
Chiar dacă începi cu plimbările de 30-45 de minute în fiecare zi, tot este bine. Însă pe măsură ce creşte rezistenţa fizică poţi să recurgi şi la alte activităţi, în funcţie de preferinţă. Important este să nu te dai bătută după prima săptămână, ci să menţii obiceiul!
                                                               sursa: Kudika

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină