joi

Dieta Dash - Cea mai buna dieta a anului 2011!


Deoarece cele mai grave si totodata frecvente urmari ale supraponderabilitatii si obezitatii constau in afectiunile cardiovasculare si diabetul zaharat, un grup de medici au creat o dieta in care alimentele sa sustina sistemul cardiovascular si in acelasi timp sa elimine surplusul de kilograme. Aceasta dieta este, dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension – modalitati dietetice de a combate hipertensiunea) care scade riscul bolilor cardiovasculare si amelioreaza aceste afectiuni atunci cand acestea exista. Astel, dieta DASH este celebra pentru efectele sale asupra tensiunii arteriale, si a fost recunoscuta la 1 noiembrie 2011 de US News Health hospitalls, cea mai buna dieta din SUA!

Dieta DASH urmareste reducerea consumului de sodiu care participa la cresterea tensiunii,  vizeaza reducerea consumului de grasimi saturate la schimb cu cele mononesaturate sau polinesaturate si recomanda in mod special consumul alimentelor bogate in magneziu (legume proaspete) si potasiu (fructe proaspete) in detrimentul celor bogate in sodiu.

Dieta DASH – alimente recomandate:

Legume si zarzavaturi - surse de vitamine si minerale, dar si de fibre si substante antiodidante cu efecte benefice asupra organismului ce reduc stresul oxidativ. Se stie ca substantele antioxidante au rol in prevenirea sau stabilizarea placii de aterom.
Putem alege: rosii, morcovi, mazare, varza, broccoli, spanac, fasole verde, soia, cartofi dulci,

Totalul afișărilor de pagină